Followers

welcome !

Thursday, June 2, 2011

sebab peragut meragut ! INFO .

assalammualaikum & hey .


punca / sebab peragut meragut ?
haih . dah nama peragut mesti kerja meragut kan ?
okey . jangan panas . kalau panas aku ada cara na hilangkan panas korang tu .

-angkat lappy anda dan bawak lari pusing2 bilik sampai cool-

*iklan . :D

ikut kepala aku yang centre ta centre ni aku rasa antara sebab peragut ni na meragut rumput macam kambing selain daripada sebab biasa macam tiada duit untuk makan , na belikan susu anak , na bayar duit hospital  mak sakit , atau yang paling lame atas sebab desakan hidup . hah banyak ko punya desakan hidup kan ?? *marah jap .

okey . aku rasa selain daripada sebab yang biasa orang pakai aku rasa diorang ni ada sebab lain ni na jadi peragut macam

1. NA JADI POPULAR
asal lak popular ?? haa . ce korang pikio balik kebanyakan orang yang buat jenayah ni kalau ta dapat tangkap lagi mesti pihak berkuasa keluarkan lukisan muka penjenayah yang dikehendaki kan ? so secara otomatik smua orang akan kenal muka dia . pastu siap kena tampal kelilling bandar lak kan . mana ta 'BANGGA' dia tu :p  *macam acid man  tu . hampeh !

2. NA TEST POWER
hee . ni special untuk peragut yang bawak motor la . lepas dia ragut mesti dia pecut motor laju gila kan ? haa . dia saja lah tu na test berapa paling tinggi motor dia boleh lari . :D
kalau peragut yang tradisional punya (ragut dan lari) dia saja na jadi olahragawan tapi hajat ta sampai la tu .
3. NA MATI AWAL 
dia ni dalam kelompok insan yang dah malas na tunggu ajal dia datang . tu yang carik tu .
bawak motor laju laju sebab takut kena kejar pastu tak boleh kawal and motor pun gerak lenggang lenggok masuk longkang . best ar tu mati katak . haih ~

4. NA CIPTA LAGU+LAGU AKAN POPULAR
haa .. ni samalah macam kes bunuh diri . kononnya masuk dalam penjara boleh buat lagu ,pastu suruh kawan letak kat youtube , pastu smua oarang suka .. smua orang download lagu dia . dia bangga la ramai orang dengar . walaupun tak berbayar .

hee .. dah dah la mengarut okey izzatul hazwani . tapi kekadang aku kesian jugak dengan budak yang masih umur umur aku or under age agi dah jadik peragut . woo ~ tak paham den .

ni satu lagi isu blog adinda yang dengan bangganya ngaku pe yang ta patut dia banggakan !
suke la ko dik dah femes sekarang 


THANKS FOR READING !
Post a Comment

nf