Followers

welcome !

Friday, August 30, 2013

sebelum terlambat


assalammualaikum & hey worlds !!

dah agak terlambat .. tapii bolehlaa sebelum terlambat -.- yelaa sebelum august habis kan .. hee 


----------------------

PENGUNGUMAN ! PENGUNGUMAN! 
siapa yang punya anak bilang aku.. bla.. blaaa

haha .. PENGUNGUMAN 11AUGUST2013 haritu  merupakan ulang tahun kelahiran aku yang ke 20 . birthday laa kiranyaa ... masatu rayaa keeeeeee 4 tak silap . tak silap laa . aku pun dah lunpe .. yang penting aku raikan birthday aku dengan kesyukuran pada Allah .. ngeh3 ... sambut makan makan dengan family je since buddies aku semua ada kat keyeeelll masatuu ! so tiada moment hari jadi dengan mereka untuk tahun ni . ok tahun lepas pun takde . -.- sangat sedih . haha

oklah bukan nak cakap pasal tu je . yang penting bila dah sampai umur macam ni aku baru rasa macam "waaaa aku dah besar!!" err ye aku tau aku pendek besar ketepi je(mengembang) mksud aku besar umur, yeah besar .. errr you know what i mean . erghh . rasa sekejapnya masa berlalu . macam semalam aku kecik lagi golek2 kat lumpur, main lari2 depan rumah dengan kazen mazen, main lumba basikal ...etc waaa rindunyaa zaman budak2 !!! 

sekarang aku dah rasa wahh aku kena matang lagi ni . tak boleh dah nak gedik budak2 . heh ? -.-
macam tak berubah jee . sama je sentiasa bagi reaksi yang mintak sepak di muka berkali kali .. 
huh k fine ........


tapi tapi tapi ! walau camne pun aku, camtu la aku . jahat kejam .. semua aku :(( *ttbe
akuuu pun ada plan dalam hidup aku. 


  • habiskan degree kat UPNM dengan result yang gempak mempak -.-
  • passtuu apply kerjaaa yg bagus2. macaammmm ehmmm , tak pikir lg 
  • kalau tak dapat kerja dlm masa yang terdekat aku nak apply  ijazah pendidikan, nak jadi cikgu u olss .. ( bukan apa, bolehlaa aku tunaikan impian mama aku nak anak dia seorang jd cikgu, ada masa banyak dengan family + suami + anak + etc -.-, and satu lagi boleh cari saham diakhirat :) )
  • kahwin? mybe dalam 5-6 tahun lagi .. in shaa Allah 25tahun nanti kalau ada jodoh kawin laa . kalau takda, in shaa Allah jodoh kat akhirat nanti . :)
yang penting aku nak buat mama babah aku senyumm sampai telingaa dulu tengok kejayaan aku, pastu nak bagi kesenangan kaw2 kat diorang . in shaa Allah . kalau ada rezeki ..


hmm .. dah besar camni, semakin besar tanggungjawab kita, kann ? semakin banyak masalah besar yang kita hadap . yelaa semakin besar seseorang itu semakin besar dugaan hidupnya. tapi akuu boleh tahan kecik lg ! pendek! *cuma kembang sikit .........ok byk -.-


in shaa Allah, day by day aku boleh jadi semakin baik. hadap semua benda sekental2 yang mungkin. semoga Allah memudahkan perjalanan hidupku, keluargaku dan rakan2 ku . in shaa Allah Aamiin .. tq Allah bagi aku kehidupan seindah ni :)

dengan ini aku nak ucapkan a lot TERIMA KASIH untuk semua manusia yang terlibat dalam pentas kehidupan aku. sebab setiapa apa yang jadi melibatkan korang mengajar aku untuk terus hidup. tak kiralah apa watak korang dalam hidup aku . just THANKS :D


dulu *suci murni je nampak

sekarang *macammmmm hmm   XD



THANKS FOR READING !


 
Post a Comment

nf