Followers

welcome !

Thursday, July 11, 2013

2nd POST -HILANG- #NotaRamadhan

Asslammualaikum & heyy yawww...

Amacam first day puasa? Ada okay? Rasanyaa semua pun tengah eksaited lg kan . 
Tengok jemaah terawikh pun kemain ramai .. eerr ce tengok bilaa 15 hari terakhir puasa, tengok2 imam ngn satu line saf jee .. JANGAN! Haha .. tu namanya hangat hangat tahi ayam .. bersyukurlaa jadi manusia dari jadi ayam . Haha .. lagi satu, kan best kalau tengok jemaah reramai cmtu utk setiap solat fardhu . Solat WAJIB! *notetomyselftoo :)
——————

HILANG

Hilang mengikut kamus dewan kampung aku maksudnya GONE .

siapa pernah kehilangan? hilang? terhilang? buat buat hilang? err atau korang sendiri yang hilang? haaa
diaa macam lagu kehilangan by siapa tah yang "hidup tanpa ada kamu aku gila" cehh, dah kena tinggal tak gilaa pun -.-  yeye jee lagu dia ni ... ok abaikan .

apa rasa bila hilang something dari diri dan hidup kita? 
rasa kurang? kosong? (najwa latif) sedih? pedih? perit? atau parit mungkin -.-

sedihh kan bilaa orang yang sangat close dengan kita jadi orang yang asing tiba-tiba.
sedih? ce nanges sikit . heeee

 google cakap jodoh, pertemuan, perpisahan, ajal semua ditangan tuhan.. betul3 .. so kita kena percaya yang setiap apa hilang ada gantinya. mungkin dari kehilangan laa kita belajar
belajar matang, belajar menerima, belajar paham and belajar perbaiki diri
manusia pergi tinggalkan kita ada baannyyaaakk sebab, dan salah satu sebab yang besar adalah sebab diri kita sendiri .. *kenapa hilang something tak boleh ajar kita memasak ek? huhu, kalau tak aku dh pro dah.

" Manusia takkan tahu betapa pentingnya sesuatu itu dari hidup mereka sehingga mereka kehilangannya"

cukupp untuk malam ni . kalau nak ikut kepala dan hati banyak lagi yang aku nak share kat sini, tapi wat lek wat kool, selebihnya kita share dengan yang Maha Mendengar ok ( ALLAH s.w.t)

jangan sampai hilang IMAN
in shaa Allah :)

p/s: adik aku cakap, dia dah tau apa punca selalu mengantuk bilaa dia study, sebab dia selalu salah baca doa . baca doa tidur masa nak study .. -..- nice sister 

THANKS FOR READING!

Post a Comment

nf