Followers

welcome !

Thursday, January 3, 2013

Dia dan pen

Aku ada satu pen kesayangan .. Banyak banyak pen yang menarik, aku pilih yang tu jugak . Sebab ? Aku pun taktau . Sebab aku selesa kot .. Yela nak tulisan yang cantik kena ada pen yang selesa kan ? :)

Aku sukaa sangat dengan pen tuu . Sayang? Ye kot .. Dia macam half of my life .. Bilaa orang lain pinjam, berat hati nak bagi .. Bila orang pakai tanpa izin rasa jelous sangat .. Aku pun tak tau ...pen je pun -.-

Smpai satu hari aku dah ada perasaan takut nak hilang pen tu . Walaupun aku ada pen lain . Tapi tu pen biasa ja .. Tak sama dengan pen tu .. Aku takut kalau pen tu hilang atau misplaced .. Then orang lain yang jumpa dan pakai pen tu ..  :'(

Aku jadi paranoid . Aku jadi risau . Aku jadi nak pen tu selalu ikut aku .. Tapi mana boleh.. Tak semua tempat perlukan penggunaan pen.. Kan ?

Tapi bilaa aku fikir fikir balik aku sedar yang pen tu bukan totally aku punya . Bukan aku yang buat . Dan bukan aku orang pertama yang pegang dia :')

Orang cakapp .. Walau jatuh ke hilang mana mana pun pen tu kalau dia memang hak kita milik kita mesti kalauada orang jumpa dia akan pulangkan balik atau kita akan jumpa sendiri .. Tapi kalau takdir cakap pen tu bukan kita punya tapi belongs to orang lain camna pun usaha kita jaga dia, usaha kita dekat dengan dia, dia tetap akan hilang :')

Kekadang nampak macam keras n kuat tapi bilaa dalam satu hal dia jadi lembik dan cair . Macam nescafe 3 in 1 . Dalam paket solid, bila letak air panas dah cair :) 
Kekadang diri teroveract .. Terlupa .. Maafkan sayaa .. :)

Genggam laa apa pun sekuatnya, bilaa dah penat kita lepaskan jugak..

P/s : klau saya terus berdoa agar pen tu menjadi milik saya boleh?

Thanks for reading (via mobile)

Post a Comment

nf