Followers

welcome !

Monday, December 26, 2011

kesan makan durian . #take note

assalammualaikum & hey korang .

DURIAN . peh sape tak kenal korang dah boleh pindah dari malaysia ni . ehe! omputih pun kenal durian tu amende . sekarang ni aku rasa tengah musim durian sebab banyak je durian tetepi jalan tu kena jual . nak wat ayat sikit 'jalan sikit je asik tersepak durian' nak menggambarkan betapa banyak nye durian yang tengah kena jual sekarang . *walaupun agak hambar perumpamaan tu.

siapa tak suka makan duriannn ?? angkat jari jari telujuk sikit . baik! untuk praktis tahyat . bagus2..  ade je yang tak makan durian . sebab ? ramai yang cakap tanak makan sebab bau die . aku setakat ni tahan lagilah dengan bau die . tak ada masalh dengan aku . tapi adik aku tak leh hidu bau durian . die akan menghadirkan sintom sintom mengandung kata adik aku . err muntah2 lah maksudnye . haha

aku ? penggemar makanan . eh silap . durian ! aku dengan akak aku memang gila durian . er maksudnye suka makan durian . even bukak durian dari start azan zohor sampai ayah aku balik dari masjid pun durian tak terbukak lagi .*hampeh

tapi bukan tu main point aku. hihi .*cam bajet je ayat. (introduction 3 paragraph tuuu) 
aku makan durian sesorang haritu . sebijik durian dengan beriban riban ulas kat dalam tu aku telan seorang . ye agak tamak kat situ . -.-
aku sedap sedap makan ni sampai tak fikir kesan tepi (side effect) .
tapii bila..
seminit selepas makan ..
30minit selepas makan..
31minit lepas makan kesan tepi kian terasa. *pergh ayat
kepala rasa sakit gila . badan rasa naik panas . waa
aku dah agak dah ni( hati berkata2) *dh agak asal makan banyak lagi . 
nampak sangat kehampehan kat situ . 
aku buat rilek lagi . buat cam takde apa apa jadi . profesional . kena pandai kawal keadaan .*err ade kena mengena ke? masa  tidur kepala aku berdenyut2 . pergh boleh tahan 7.6 sekala ritcher jugaklah denyutan tu.dan masatu aku dah agak dah magrain akan menyerang dari arah barat . aku duk guling2 satu katil dengan air mata yang agak terkawal *ensem kan.untuk menahan sakit . dalam hati boleh tahan menyesal jugak sebab tamak :p
memang LENA lah tidur aku malam tu -.-

lepas peristiwa serangan magrain tu aku dah kurang sikit nafsu nak makan durian . keinginan nak makan tu ade . tapiii . ase malas . *alasan3 .. hahaha .. aku rasa maybe masatu tak kena time kot nak makan durian . yeah . mybe :)

so korang walau cane pun rasa cinta kasih sayang korang kat durian, beragak lah sikit bila makan tu ye :)

p/s : 14days . answer me .
THANKS FOR READING !
Post a Comment

nf