Followers

welcome !

Tuesday, January 21, 2014

nothing to something?


assalammualaikum w.b.t and haiii everibadi :)



terasa teringin sangat menaip perkara satu ini . 


yeah . sangat tertarik dengan ayat dalam gambar tu .
tudung labuh ? selalu orang akan cakap , ustazah sangat la kau ni? kau dah kenapa, bajet muslimah? ala kau pakai labuh mana pun dosa kau buat dulu sama ja? haha. 
kesian aku rasa dekat orang orang yang sangat nak, minat, teringin untuk membuat satu langkah even kecik untuk kearah kebaikan .  banyak sangat mulut yang becakap dan mengata. "semoga kita kuat :)"

cuba tanam kat diri, standard laa tu kalau nak berubah better, Allah mesti nak uji ye dak. Dia mesti nak tengok kuat tak kita? istiqamah tak kita? kita buat ni untuk siapa? . syurga tu mudah, tapi mahal :) 

yer, aku pun bukanlah manusia perfect yang tak pernah buat dosa, cuma manusia biasa, hamba dia yang penuh dengan dosa :') . cuma terdetik untuk menjadi lebih baik, cuba mencari pemadam untuk padam bintik bintik hitam dihati .

memang awal mula susah sangat nak buat, orang ejek, lagi lagi orang yang rapat dengan kita? ye dak . yeahh .. tu lah yang aku cakap ujian tadi . ingat syurga itu mahal :)

then aku jumpa satu article kat facebook 


"Bagaimana nak berubah?
First, jaga solat.
Second, jaga aurat.

Solatlah awal waktu, 
aurat pula tutup-tutuplah,
pakai stokin,
pakai handsock.
Tudung tu labuhkan sikit.
Istiqamah yang simple ni dulu."


senang je kan ? selow selow takpa . Allah nampak usaha kita, Allah bantu ..
in shaa Allah .


benar, labuh tudungku bukan bermakna labuhnya imanku.
cuma mahu menjaga diriku. untuk yang lebih berhak.
dan melangkah terus dekat denganNya. meski terlalu banyak kali tersungkur .


kalau aku buat dosa dan khilaf, maafkan, tegurkan.
jangan di salahkan tudungku. tudung tak buat salah kepada kamu .
yang salah itu aku .
pendosa seperti kamu :)


bukan mahu menunjuk aku lah yang terbaik . tapi terdetik

Berapa lama lagi nak berdalih?
Berapa lama lagi nak cipta alasan?
Nak tunggu ke liang lahad baru nak tutup aurat?



"semoga kita dibawah keredhaanNya"
Aamiin.


Post a Comment

nf