Followers

welcome !

Thursday, June 27, 2013

hidup umpama game


assalammualaikum & heppy alls ..

happy? aha ... not really .. macam2 ada dalam fikiran . tapi i choose to smile anywy :)

pernah tak rasa yang hidup kita ni macam main game..
bila semakin lama main, semakin tinggi level dia, semakin tinggi level, semakin susah jugaklah ..
semakin kita dewasa dan umur meningkat semakin banyak dugaan, cubaan yg kita kena hadap .

pernah tak rasa give up bilaa main satu level ni yg susah gila nak lepas?
macamtu jugak hidup, kalau rasa dah taktau nk buat apa and terlalu sakit untuk tahan mesti ada rasa nak give up ..

tapi kemonlaa.. Allah bagi ujian untuk kita lagi kuat.. bukan untuk give up . 
Allah tak suka hamba dia yang mudah berputus asa.

bilaa kita rasa down, cuba ingat balik kenapa kita beratahan untuk 'up' selama ni .
jangan jadikan ujian yang sedikit tu merosakkan masa depan kita.

hidup ni proses pembelajaran. hari2 kita belajar .
"hari hari belajar, hari hari berlatih"? haha -.-

setiapa apa yang jadi cuba cari apa pengajaran yang kita perlu pelajari . 
smile, senyum, gelak selagi kita bernyawa .

unjian Allah nak buat kita lagi dekat dengan dia. 
jangan sebab ujian dia sikit je pukul kau, kau terus berpaling dari dia .
tak boleh beb . 

apa yang aku belajar? tak semua apa yang kita inginkn tu kita akn dapat . 
ingat ! perancangan Allah itu AWESOME :)

"sekiranya ini ujian, berikanlah kami kekuatan untuk bertahan,
sekiranya ini takdir, berikan kekuatan kepada kami untuk redha"

doaa, ALLAH tu maha mendengar dan maha penyayang :D



THANKS FOR READING !

Post a Comment

nf